Árpád Fejedelem Általános Iskola - Letkés

Árpád Fejedelem Általános Iskola - Letkés
Rákóczi U. 2
2632 Letkés
Pest
Telefon:
(27) 376 068
Weboldal:
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

A település története A község határa jó fekvésének köszönhetően szinte már az őskortól tartósan lakott terület volt. A határ keleti része volt lakott terület, főként az Ipoly folyó mente. Sok leletekre bukkantak Letkés község belterületén is. Az őskori és újkori leletek közülük jelentős a nyújtott csontvázas sír pógyik területén, a rézkori és bronzkori emlékek közük a Fő utcán feltárt urnatemető, illetve a késő bronzi, La Téne kultúrköri, kvád, késő avar kori és honfoglalás kori leletekkel is büszkélkedhetik a község (rítustemető és lótemető az iskola környékén, temető a téglaégető területén).


Cégleírás
A középkori település, melynek temploma is volt, a Letlés patak két partján húzódott keleti irányban. A Letkés minden bizonnyal személynév volt. A községet a király alattvalóihoz tartozó csónakosok lakták, akik pereskedtek az esztergomi érsekséggel az Esztergom megyében tartozó Hot község határai miatt.
1261-ben egyezséget kötöttek, miszerint Hont felső része a csolnakosoké lesz, alsó része pedig az érsekséghez és a káptalanhoz fog tartozni. Akkor jelölték ki a határokat.
A falu lakosai fuvarosok is voltak. A község neve Lethkes formában szerepelt.
Kulcsszavak:
Önkormányzat, Rendezvény, Rendezvényszervezés, Pályázat, Környezetvédelem, Gazdaság, Köztisztaság, Településtisztaság biztosítása, Kultúra, Szociális ellátás, Energiaszolgáltatás, Közigazgatás, Helyi tuzvédelemrol
Árpád Fejedelem Általános Iskola - Letkés a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Árpád Fejedelem Általános Iskola - Letkés

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Dózsa Gy. U. 22/B
  2632  Letkés
 2. DIÓFA U. 33
  2632  Letkés
 3. NAGY-DUNA SÉTÁNY 3
  2500  Esztergom
 4. Vörösmarty Utca 2.
  2500  Esztergom
 5. Vörösmarty U. 2.
  2500  Esztergom
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete